info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Peper, Spaanse (9 cm) BIO

Spaanse Peper
Peper, Spaanse (9 cm) BIO
1 tray bestaat uit 12 x 9 cm pot

Artikelnummer

KG-50500-Spaanse Peper

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Naam: Spaanse Peper (Biologisch)
Plantperiode: april - juni
Oogstperiode: juni - oktober
Plantafstand: 80 x 50 cm
 
  • Spaanse peper houdt van zon en warmte, hierdoor doen ze het heel goed in de kas, maar als de temperatuur het toelaat kan de peper ook buiten of in grote potten worden gekweekt.
  • De planten kunnen bij de buiten teelt iets dichter bij elkaar worden gezet en als er in pot gekweekt wordt kunnen de planten ook dichter bij elkaar, dit omdat de planten minder groot worden.
  • In de kas kan er geteeld worden met 3 koppen, buiten en in potten maximaal met 2 koppen.
  • Het is raadzaam om de eerste bloemen (3 tot 5) te verwijderen, hierdoor krijg je een grotere plant die uiteindelijk meer vruchten kan produceren.
  • De zijscheuten die van de hoofdstengels af komen toppen na 3 bladeren, hierdoor krijg je een groter opbrengst.
  • Pepers hebben een aardige hoeveelheid meststoffen nodig zowel voor het planten als tijdens de teelt. (niet te veel stikstof, hierdoor ontstaat een te weelderige plant en dit komt niet ten goede van het aantal en het afrijpen van de vruchten)
  • Tijdens de teelt een meststof met meer kali om zo de vruchten beter af te laten rijpen, dit kan allemaal zowel met kunstmest als met organische en biologische meststoffen.
  • Als er in potten gekweekt wordt is voeding heel belangrijk door dit regelmatig te doen met kleinere hoeveelheden.
  • Er komen eerst groene vruchten, als deze hard/rijp zijn verkleuren ze pas rood. Als de groene vrucht hard is, is deze al te oogsten als groene peper en smaak veel milder en is lekker in salades en koude sauzen.
  • Oogst de peper met het steeltje er nog aan vast en bewaar de peper binnenshuis.
  • De rode spaanse peper vormt de basis in Indonesische sambal. De heetheid van de peper zit voornamelijk in het zaad en de zaadlijsten, deze kunt u van tevoren eventueel verwijderen. De spaanse peper wordt vooral gebruikt in: vlees- en visgerechten, nasi, chili con carne en sauzen.
  • Pepers kunnen gedroogd worden in een warme en droge ruimte. Bind de pepers vast aan het steeltje met een touwtje en laat ze hangend drogen. Wanneer de pepers gedroogd zijn kan je het tot poeder vermalen.
Artikelnummer: 50500
Barcode: 8713024010086

Verpakking: tray met 12 stuks
Potmaat: 9 cm

Leverweken: 14 t/m 22

Bestellen t/m zaterdag's is de week erop geleverd. (indien op voorraad)
Leverancier: KG Plant


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.