Naam: Geënte Komkommer (Biologisch)
Plantperiode: |
april - juni |
Oogstperiode: |
juni - september |
Plantafstand: |
80 x 80 cm |
- De komkommer plant altijd omhoog leiden/ondersteunen d.m.v. stokken/spiralen of touwen welke vastgeknoopt worden aan een hoge horizontale draad (in de kas).
- Geënte komkommers zijn groeikrachtiger dan normale komkommers, verdragen lage temperaturen wat beter en zijn resistent tegen veel bodemziektes.
- De komkommers hebben een aardige hoeveelheid meststoffen nodig zowel voor het planten als tijdens de teelt. Vooral stikstof (voor de bladzetting) en kalium (voor de vruchtzetting) is erg belangrijk, dit kan zowel met kunstmest als met organische en biologische meststoffen.
- De plant toppen als hij ongeveer 2 meter hoog is. Zorg er wel voor dat de plant goed vast gemaakt is aan de stok of spiraal. De 2 bovenste zijscheuten kan je verder begeleiden of naar beneden laten groeien.
- Als er in potten gekweekt wordt is voeding heel belangrijk. Doe dit regelmatig en met kleine hoeveelheden.
- De komkommer kan zowel rauw als warm gegeten worden. Het is een frisse toevoeging aan salades en sauzen. Tzaziki is een bekende yoghurtdip met komkommer.
Artikelnummer: 50430
Barcode: 8713024010505
Verpakking: tray met 6 stuks
Potmaat: 12 cm
Leverweken: 15 t/m 22
Bestellen t/m zaterdag's is de week erop geleverd. (indien op voorraad)
Leverancier: KG Plant